Ο Δρόμος του χρήματος (117')

Σκηνοθεσία: J.C. Chandor
Σενάριο: J.C. Chandor
Πρωταγωνιστούν: Zachary Quinto, Stanley Tucci, Kevin Spacey




Η Yπόθεση:

24 δραματικές ώρες σε έναν αμερικανικό επενδυτικό κολοσσό στις αρχές της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, το 2008. Ένας νέος οικονομικός αναλυτής, υπάλληλος μιας αμερικάνικης εταιρίας επενδύσεων ανακαλύπτει ένα λάθος στην θεμελιώδη εξίσωση του συστήματος οι επιπτώσεις του οποίου απειλούν με κατάρρευση όχι μόνο την εταιρία αλλά και ολόκληρο το οικονομικό σύστημα του δυτικού κόσμου. Τα ανώτερα στελέχη της εταιρίας συνέρχονται με σκοπό να λάβουν αποφάσεις με οικονομικό αλλά και ηθικό αντίκτυπο στις ζωές τους.

 Η γνώμη μας:
Το πρωτόλειο του Chandor κάνει σκόνη το πρόσφατο "Wall Street: Money Never Sleeps".
Το πρόβλημα ξεδιπλώνεται έξυπνα προκαλώντας αγωνία και ο ρεαλισμός είναι σοκαριστικός. Οι ήρωες πρέπει μέσα σε 24 ώρες να πάρουν αποφάσεις που θα κρίνουν την οικονομική καταστροφή όλων των συνεργατών τους, κάτι διόλου εύκολο για άτομα με ηθικές αξίες. Ο Σαμ (Kevin Spacey) δεν επιθυμεί να ξεγελάσει τους πελάτες του, πιέζεται όμως από τον υποκριτή ανώτερό του Τζάρεντ ( Simon Baker) και βρίσκεται αντιμέτωπος με τα ιδανικά του. Ταυτόχρονα ο Γουίλ(Paul Bettany), ο Σεθ (Penn Bangley) και ο Πίτερ (Zachary Quinto) είναι υπάλληλοι του Σαμ και θα κάνουν ότι αποφασίσει αυτός, ρισκάροντας για χάρη του την καριέρα τους. Τέλος, η σκληρή και υπεροπτική Σάρα (Demi Moore) είναι έρμαιο στα χέρια του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της εταιρείας Τζον (Jeremy Irons) και καταλήγει ο αποδιοπομπαίος τράγος της υπόθεσης. 

Αληθινές καταστάσεις, τρομερά δουλεμένοι χαρακτήρες, περίεργα αλλά πρωτότυπα πλάνα και δυνατό σενάριο. Το "Margin Call" είναι μια ταινία που σίγουρα θα συζητηθεί και ο J.C. Chandor μετά από μια τέτοια πρώτη απόπειρα, μας έχει αφήσει με το στόμα ανοιχτό να περιμένουμε την επόμενη του ταινία.