Οι απόγονοι (115')

Είδος: Κοινωνική
Σκηνοθεσία: Alexander Payne
Σενάριο: Alexander Payne, Nat Faxon
Πρωταγωνιστούν: George Clooney, Shailene Woodley,Amara Miller

Υπόθεση:
Ο Ματ Κινγκ, ένας αδιάφορος σύζυγος και πατέρας δύο κοριτσιών, αναγκάζεται να επανεξετάσει το παρελθόν και να δει το μέλλον με διαφορετική ματιά, όταν η σύζυγός του τραυματίζεται σοβαρά σε ένα ατύχημα με ένα σκάφος. Το γεγονός αυτό οδηγεί στη δημιουργία μιας ουσιαστικής σχέσης του Ματ με τις κόρες του, ενώ ταυτόχρονα έρχεται αντιμέτωπος με σημαντικά διλήμματα.

Η γνώμη μας:

Ένα δράμα με τον Clooney να υποδύεται τον Ματ, πατέρα δύο κοριτσιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα συμπεριφοράς, τώρα που η μητέρα τους βρίσκεται σε κώμα. Ο Ματ αρχικά δεν ξέρει πως να φερθεί, έχοντας την μία κόρη στην εφηβεία μπλεγμένη με ναρκωτικά και την μικρή να ξεσπάει την θλίψη της στις συμμαθήτριές της. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά μαθαίνει από την μεγάλη του κόρη την Αλεξάνδρα (Shailene Woodley) ότι η γυναίκα του τον απατούσε και προσπαθεί με την βοήθειά της να δικαιολογήσει αυτό το γεγονός για να καταφέρει να βρει εσωτερική ηρεμία. Ταυτόχρονα είναι υπεύθυνος για την πώληση μιας παραθαλάσσιας έκτασης στη Χαβάη που κληρονόμησε αυτός και τα ξαδέρφια του και αμφιταλαντεύεται με την ιδέα της πώλησης γιατί θεωρεί πως μεγαλύτερη αξία από τα λεφτά έχει η αρχαία κληρονομιά.

"Οι απόγονοι" είναι ένα γλυκόπικρο δράμα που με μεγάλες δόσεις ρεαλισμού περιγράφει πόσο δύσκολο είναι να πρέπει μόνος σου να μεγαλώσεις παιδιά. Έχει διάφορα περιστατικά που διατηρούν το ενδιαφέρον, αλλά εκτός από την μαγευτική ερμηνεία του Clooney δεν έχει να δώσει κάτι καινούργιο. Επίσης, ψηλαφίζει τις καταστάσεις, χωρίς ένταση, χωρίς ξεσπάσματα, κάτι που ήταν εξαρχής η πρόθεση του Payne, αλλά που κατά τη γνώμη μου δεν είναι αρκετό για να μην χαρακτηρίσεις την ταινία βαρετή.

Ανεξάρτητα με την ταινία, ο Clooney για πρώτη φορά ξεδιπλώνει τόσο άψογα το ερμηνευτικό του ταλέντο και ήταν αναμενόμενο από όλους ότι θα κονταροχτυπιόταν με τον απίστευτο Brad Pitt στο "Moneyball", τον απολαυστικό Jean Dujardin στο "The Artist", τον δυναμικό  Demián Bichir στο "A better Life" και  τον θεό Gary Oldam στο Tinker Tailor Soldier Spy.