Το Άλογο του Πολέμου (146')

Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Steven Spielberg
Σενάριο: Lee Hall
Πρωταγωνιστούν: Jeremy Irvine, Peter Mullan
Είδος:Πολεμικό Δράμα

Η γνώμη μας
 
Το άλογο του πολέμου είναι μια καταπληκτική αντιπολεμική ταινία, που δείχνει πως μερικές φορές η αγάπη των ανθρώπων για τα ζώα υπερνικά τις μεταξύ τους διαμάχες.

Ο Άλμπερτ (Τζέρεμι Ιρβάιν) είναι ένας έφηβος που ζει στην Αγγλία στις αρχές του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και είναι ακόμα μικρός για να καταταγεί στον στρατό. Ο πατέρας του (Πίτερ Μούλαν) έχει αγοράσει ένα εκπληκτικό άλογο τον Τζόι, το οποίο λόγω της άθλιας οικονομικής κατάστασης της οικογένειας, αναγκάζεται να πουλήσει στο βρετανικό ιππικό. Τελικά για τέσσερα ολόκληρα χρόνια το πανέξυπνο αυτό άλογο θα βρίσκεται στο μέτωπο του πολέμου, πότε με Άγγλους, πότε με Γάλλους και πότε Γερμανούς.

Αυτό το υπέροχο άλογο που η τύχη το ήθελε να αλλάζει συνέχεια αφεντικά και να καταλήγει μια από το ένα στρατόπεδο και μια από το άλλο, θα έπρεπε να είναι κ αυτό υποψήφιο για όσκαρ, αφού καταφέρνει να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές καθενός. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και οι συνεργάτες τους έφτιαξαν μια ταινία με 6 υποψηφιότητες για όσκαρ, 2 για Χρυσή Σφαίρα και 5 για BAFTA, χωρίς δυστυχώς να καταφέρει να κερδίσει. Σαφώς από αυτόν τον σκηνοθέτη περιμένετε θαύματα, αλλά σας τονίζουμε ότι είναι μια γλυκιά ιστορία για ένα αγόρι και το άλογό του, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μάικλ Μορπούργκο που κυκλοφόρησε το 1982 και το 2007 μεταφέρθηκε στη θεατρική σκηνή του Λονδίνου και του Μπρόντγουεϊ. Με αλλά λόγια είναι μεν τέλεια σκηνοθετημένη, αλλά παραμένει ένα παραμύθι για όλη την οικογένεια.