Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι  (127')

Είδος: Περιπέτεια Μυστηρίου
Σκηνοθεσία: Tomas Alfredson
Πρωταγωνιστούν: Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy

Υπόθεση:
Ο Τζορτζ Σμάιλι, πρώην υπάλληλος της υπηρεσίας πληροφοριών, αναλαμβάνει να ξετρυπώσει έναν “Τυφλοπόντικα” που έχει φωλιάσει στα ανώτερα κλιμάκια της βρετανικής αντικατασκοπείας και πουλάει μυστικά στη Σοβιετική Ένωση. Για να τον ανακαλύψει, ο Σμάιλι αρχίζει ένα δύσκολο σκακιστικό παιχνίδι με τον Κάρλα, τον Σοβιετικό ομόλογό του. Κινήσεις που στην αρχή φαντάζουν ασύνδετες μεταξύ τους, στο τέλος θα συγκλίνουν και θα αποκαλύψουν την ταυτότητα του “Τυφλοπόντικα”. Κι όλα αυτά σ’ έναν αμείλικτο ψυχρό πόλεμο, όπου δεν υπάρχουν καλοί και κακοί.

H γνώμη μας:

Η ταινία βασίζεται στο best-seller "Tinker Tailor Soldier Spy" του Τζον Λε Καρέ, αν σας αρέσουν οι ταινίες μυστηρίου σίγουρα θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας. Αν όχι ίσως σας κουράσει γιατί δεν είναι εύκολη ταινία, ξετυλίγεται αργά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν γίνεται βαρετή αφού από την πρώτη στιγμή σε βάζει στη δράση και σε κρατά αποσβολωμένο.

Το καστ είναι best of the best, η ατμόσφαιρά αυστηρή, η σκηνοθεσία απίθανη και ο Gary Oldam μυστικός πράκτορας τριγυρνώντας στην μεταπολεμική Αγγλία είναι αρκετός για να σε κάνει να ανατριχιάσεις!


Enhanced by Zemanta