Πρεμιέρα:  17 Μαΐου 2012
Σκηνοθεσία: Τιμ Μπάρτον
Ηθοποιοί:
Τζόνι Ντεπ, Μισέλ Φάιφερ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Εύα Γκριν
Είδος: Κωμωδία

Λίγα λόγια για την ταινία:

Το 1752, ο Τζόσουα και η Ναόμι Κόλινς με τον γιο τους Μπαρνάμπας αποφασίζουν να μετοικίσουν από το Λίβερπουλ της Αγγλίας στην Αμερική. Ακόμα κι ένας ωκεανός όμως δεν είναι αρκετός για να δραπετεύσουν από την κατάρα που καταδιώκει την οικογένεια τους. Δυο δεκαετίες μετά, ο Μπαρνάμπας (Τζόνι Ντεπ) έχει τον κόσμο στα πόδια του… ή τουλάχιστον την πόλη του Κόλινσπορτ, στο Μέιν. Άρχοντας της έπαυλης των Κόλινγουντ, ο Μπαρνάμπας είναι ένας πλούσιος, πανίσχυρος και ακαταμάχητος πλέιμποϊ… μέχρι που κάνει το μεγάλο λάθος να ραγίσει την καρδιά της Αντζελίκ Μπουσάρ (Έύα Γκριν). Μάγισσα με κάθε σημασία της λέξης, η Αντζελίκ τον καταδικάζει σε μια μοίρα χειρότερη από τον θάνατο: τον μεταμορφώνει σε βρικόλακα και μετά τον θάβει ζωντανό. Δυο αιώνες μετά, ο Μπαρνάμπας ελευθερώνεται κατά λάθος από τον τάφο του και βγαίνει στο 1972, σε έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από τον δικό του. Επιστρέφει στην Έπαυλη των Κόλινγουντ και ανακαλύπτει ότι η περιουσία του είναι κατεστραμμένη. Τα δυσλειτουργικά απομεινάρια των Κόλινς δεν έχουν πολύ καλύτερη τύχη, καθώς ο καθένας του έχει τα δικά του σκοτεινά μυστικά. Η μητριαρχική φιγούρα των Κόλινς, η Ελίζαμπεθ Κόλινς Στόνταρντ (Μισέλ Φάιφερ) έχει καλέσει την ψυχίατρο, Δρ. Τζούλια Χόφμαν (Έλενα Μπόμαν Κάρτερ), για να βοηθήσει με τα προβλήματα της οικογένειας της. Στην έπαυλη μένουν, επίσης, ο αδερφός της Ελίζαμπεθ, Ρότζερ Κόλινς (Τζόνι Λι Μίλερ), η θρησκευόμενη έφηβη κόρη της, Κάρολιν Στόνταρντ (Κλόι Μόρετζ) και ο δεκάχρονος γιος του Ρότζερ, Ντέιβιντ Κόλινς (Γκιούλιβερ ΜακΓκράθ).

Extras:

Κάθε νέα ταινία του Τιμ Μπάρτον είναι από μόνη της ένα κινηματογραφικό γεγονός. Πόσο μάλλον όταν η επόμενη ταινία του αναγνωρισμένου σκηνοθέτη αποτελεί remake μιας από τις πιο cult τηλεοπτικές σαπουνόπερες της δεκαετίας του 1960. 

Η γνώμη μας:

Όσοι περιμένετε να δείτε κάτι σαν το "Edward Scissorhands", τσάμπα περιμένετε. Η όγδοη ταινία του διδύμου Burton-Depp είναι ίσως η χειρότερη. Στην ταινία αξίζουν όλο κ όλο 5 ατάκες και μερικές γκριμάτσες του Depp. Από πλευράς σεναρίου η ταινία θα σας αφήσει παγερά αδιάφορους και από πλευράς σκηνοθεσίας μάλλον ο Burton χρειάζεται να φορτίσει λίγο τις μπαταρίες του.

Όσο για τον JohnnyDepp πρέπει να βρει τρόπο να ξεφύγει από αυτήν την μανία να βάφεται και να φοράει περούκες συνέχεια, γιατί και στις 2 επόμενες ταινίες του (The Lone Ranger, Pirates of the Caribbean 5), πάλι θα τον δούμε στο ίδιο στυλ και έχει κουράσει.
 

Η ταινία δεν είναι χάλια, αλλά δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο, κάτι που θα έπρεπε να είναι, καθώς πρόκειται για συνεργασία δύο μεγάλων αστέρων, που όλοι ξέρουμε ότι μαζί μπορούν να κάνουν θαύματα.