Η Κάθριν Μπόλκοβατς είναι μια αμερικανίδα αστυνομικός, η οποία για να κερδίσει εκατό χιλιάδες δολάρια και να πάει να μείνει κοντά στην έφηβη κόρη της και στον πρώην άντρα της, υπογράφει συμβόλαιο με μια ιδιωτική εταιρεία και πιάνει δουλειά ως μέλος της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη, αμέσως μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Στόχος της αρχικά είναι να συνεργαστεί με την τοπική αστυνομία για να εξασφαλίσουν την τάξη και την ασφάλεια στη χώρα. Οι ντόπιοι αστυνομικοί όμως δεν συνεργάζονται και αφήνουν ατιμώρητα τα εγκλήματα κατά των γυναικών, κάτι που η Κάθριν δεν μπορεί να αφήσει έτσι. Στην προσπάθειά της να βελτιώσει την αντιμετώπιση των γυναικών στη χώρα, θα ξεσκεπάσει ένα ολόκληρο κύκλωμα παράνομου εμπορίου λευκής σαρκός, με την πελατεία να προέρχεται τόσο από την εταιρία που την προσέλαβε, όσο και από τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη. 

Η πρωταγωνίστρια Rachel Weisz, παίζει τον δεύτερο καλύτερο ρόλο της καριέρας της, μετά την βραβευμένη με όσκαρ ερμηνεία της στο “The Constant Gardener”. Η ηρωίδα που υποδύεται, αντιμετωπίζει μία σύγχυση όταν συνειδητοποιεί ότι τόσο ο ιδιωτικός στρατός όσο και τα Ηνωμένα Έθνη είναι βαθιά συνδεδεμένα με τους βιασμούς των νεαρών κοριτσιών και λόγω της γραφειοκρατίας που εκπροσωπεί περίφημα η Monica Belucci, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να τους επιρρίψει ευθύνες, αφού όλοι δρουν κάτω από την ασπίδα της ασυλίας. 



Η Weisz έχει το χάρισμα να παντρεύει την ατσάλινη αποφασιστικότητα και την ευαισθησία, κάνοντας την Κάθριν να μοιάζει τόσο εύθραυστη και συνάμα τόσο δυναμική. Βιώνει μια υπαρξιακή απογοήτευση, όταν ενώ έχει υποσχεθεί σε ένα μικρό κορίτσι από την Ουκρανία, θύμα του trafficking, ότι θα την βοηθήσει να γυρίσει σπίτι, τελικά δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Αν καταφέρει να βοηθήσει αυτό το κορίτσι θα ενώσει τα κομμάτια της, αφού στο μυαλό της, η κοπέλα αυτή έχει ταυτιστεί με την κόρη της. 

Η σκηνοθέτης Larysa Kondracki, έκανε μια καταπληκτική επιλογή όταν διάλεξε την  Weisz στον πρωταγωνιστικό ρόλο της πρώτης της ταινίας. Σίγουρα πόνταρε στο ταλέντο της δεύτερης, για να κάνει το ντεμπούτο της στον χώρο της σκηνοθεσίας και πολύ καλά έκανε. Έφτιαξε μια ταινία που είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, σκληρή και απάνθρωπη, αλλά με θέμα που αν και δύσκολο, έχει χρησιμοποιηθεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν. Παρόλο λοιπόν, που η ταινία είναι βασισμένη στο εμπόριο λευκής σαρκός και δεν έχει περίπλοκο σενάριο ή ανατροπές, αξίζει να τη δείτε, γιατί αποτελεί έναν ύμνο για μια γυναίκα που πάει μόνη της να τα βάλει με το σύστημα.