Cosmopolis  (108')

Πρεμιέρα: 27 Σεπτεμβρίου2012

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ

Ηθοποιοί: Ρόμπερτ Πάτινσον, Σαμάνθα Μόρτον, Τζέι Μπαρουσέλ, Πολ Τζιαμάτι, Κέβιν Ντιράντ, Ζιλιέτ Μπινός, Σάρα Γκαντον, Ματιέ Αμαλρίκ

Είδος Ταινίας: Περιπέτεια Φαντασίας

Λίγα λόγια για την ταινία:

Βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη, στο άμεσο μέλλον: ο Έρικ Πάρκερ, ένας 28χρονος οικονομολόγος που ονειρεύεται να ζήσει σε έναν διαφορετικό πολιτισμό του μέλλοντος, βλέπει μια σκιά να ρίχνει το πέπλο της πάνω από τον γαλαξία της Γουόλ Στριτ, του οποίου είναι ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος. Καθώς διασχίζει με το αμάξι του το Μανχάταν για να πάει να κουρευτεί στο παλιό κουρείο του πατέρα του, τα μάτια του παραμένουν κολλημένα στην ισοτιμία του Γεν: ανεβαίνει επικίνδυνα, παρά τις προσδοκίες όλων, καταστρέφοντας τις επενδύσεις του Έρικ. Κάθε λεπτό που περνά, ο Έρικ βλέπει την αυτοκρατορία του να ξεγλιστρά από τα χέρια του. Στο μεταξύ, άγριες διαμάχες ξεσπούν στους δρόμους της πόλης. Έντρομος καθώς βλέπει την απειλή του πραγματικού κόσμου να διαλύει το πλασματικό σύννεφο στο οποίο ζούσε, κατά τη διάρκεια της 24ωρης οδύσσειάς του, θα νιώσει την παράνοια να κλιμακώνεται. Ο Πάρκερ αρχίζει να ενώνει μεταξύ τους τα κομμάτια του παζλ που τον οδηγούν στην αποκάλυψη ενός τρομακτικού μυστικού: της επικείμενης δολοφονίας του.

Extras:

Ο Κρόνενμπεργκ επιστρέφει στα οικεία του θέματα: πώς το υλικό και το ψυχολογικό σώμα του ατόμου είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους, πώς τα άγχη και οι φοβίες της κοινωνίας απελευθερώνουν τα καταπιεσμένα ένστικτα και την παράνοια. Η ταινία COSMOPOLIS αποτελεί την κορύφωση του έργου του που αντανακλά την ανησυχητική οικονομική κρίση του σήμερα.

Πρόκειται για ένα τρομακτικά προφητικό παραμύθι που μετατρέπει το παρελθόν σε ιστορία και αφήνει αιχμές ότι η αρχαιότητα θα μπορούσε να αποτελεί το απόκοσμο μέλλον μας.



Επίσημο Site: http://cosmopolisthefilm.com/en