Την Μεγάλη Παρασκευή ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της νέας ταινία του Γιάννη Σμαραγδή "Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι" με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιό Catherine Deneuve στον ρόλο Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας. Η διεθνούς φήμης ηθοποιός παρευρέθηκε στην Αθήνα για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Η υπόθεση της ταινίας αφορά την ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη πειρατή του Αιγαίου Πελάγους, ο οποίος φτάνει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης, από εκεί στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας και καταλήγει στη διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα κατά την Επανάσταση του 1821. Στην παραμονή του στην Ρωσία εξελίσσεται σε πλούσιο εξαγωγέα χαβιαριού, όμως εξαιτίας της φιλοδοξίας του θα χάσει όλη του την περιουσία. 


Η πολυαναμενόμενη ταινία έχει όμως και άλλα σπουδαία ονόματα διεθνούς φήμης. Στον ρόλο του Βαρβάκη θα δούμε τον Sebastian Koch πρωταγωνιστή της εκπληκτικής ταινίας "The Lives of Others", η οποία είχε αποσπάσει το όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Στην ταινία θα απολύσουμε ακόμη τον γνωστό από τους “Monty Pythons”, John Cleese και τον Nick Ashton, που είχε πρωταγωνιστήσει στο "El Greco". Από έλληνες ηθοποιούς θα συμμετέχουν ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Άκης Σακελλαρίου, η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, ο Παύλος Κοντογιαννίδης, Δημήτρης Καλλυβωκάς και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. Το επικό έργο του Γιάννη Σμαραγδή βγαίνει στην Ελλάδα στις 11 Οκτωβρίου 2012.

Enhanced by Zemanta