Η αναβίωση της θρυλικής σειράς των '80s που έκανε γνωστό τον Johnny Depp, έγινε ταινία με πρωταγωνιστές το αταίριαστο δίδυμο Jonah Hill και Channing Tatum. Ο πρώτος υποδύεται τον Σμιντ, το κλασικό φυτό του σχολείου που όλοι κοροϊδεύουν και ο δεύτερος τον γόη Τζένκο, ο οποίος όσο υστερεί στα μαθήματα τόσο υπερτερεί στα αθλήματα και στους φίλους.

Παρά τον διαφορετικό χαρακτήρα τους, ο μαλθακός Σμιντ και ο γυμνασμένος Τζένκο, παρόλο που δεν έκαναν παρέα στο λύκειο καταφέρνουν κακήν κακώς να αποφοιτήσουν από την σχολή της αστυνομίας. Στη συνέχεια συνεργάζονται στις πρώτες τους περιπολίες, χωρίς καμιά επιτυχία, με αποτέλεσμα να μετατεθούν άμεσα  σε μια μυστική υπηρεσία που ειδικεύεται στη στρατολόγηση πρακτόρων που δείχνουν μικρότεροι από την ηλικία τους. Ως μυστικοί πράκτορες παριστάνουν τα αδέλφια, με σκοπό να εξαρθρώσουν μια σπείρα που διακινεί ένα νέο είδος ναρκωτικών στους μαθητές, το οποίο βραχυπρόθεσμα σκοτώνει.

Η εύστοχη επιλογή των πρωταγωνιστών και η πολύ καλή ερμηνεία τους, ευθύνονται για το γέλιο που προκαλεί το “21 Jump Street”, καθώς σκηνοθετικά και σεναριακά το έργο δεν αποτελεί εξαίρεση από τις συνηθισμένες αμερικανικές κωμωδίες του “εύκολου χιούμορ”. Το μπέρδεμα που γίνεται με τις ταυτότητες του Σμιντ και του Τζένκο στο καινούργιο τους σχολείο, είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος να δούμε τους πρωταγωνιστές να παίζουν έναν “κόντρα ρόλο”, κάτι που αναπάντεχα προκαλεί αναστατώσεις και ξεσπάσματα γέλιου. 

Δυστυχώς η ταινία βρίσκεται στο μεταίχμιο κωμωδίας-παρωδίας, με αποτέλεσμα να είναι μεν αστεία, αλλά να ενοχλεί το φτηνό και συχνά σεξιστικό της χιούμορ. Ενώ δηλαδή έχει καλό πυρήνα, αφού βασίζεται σε μια τηλεοπτική σειρά δράσης που άφησε εποχή, το σενάριο του “21 Jump Street” προσανατολίζεται περισσότερο στην αστεία πλευρά της ιστορίας. Για τον κωμικό αυτόν προσανατολισμό πιθανότατα ευθύνεται η συνεργασία του ηθοποιού Jonah Hill, με τους σεναριογράφους Michael Bacall, Patrick Hasburgh και Stephen J. Cannell. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα συναντήσουμε το δίδυμο της επιτυχημένης ταινίας κινουμένων σχεδίων  “Βρέχει κεφτέδες ”, Phil Lord και Chris Miller, ενώ οι δύο πρωταγωνιστές εκτελούν και χρέη παραγωγού.
Enhanced by Zemanta